Bezpieczeństwo żywności w praktyce na Food 4 Future – Expo Foodtech w Bilbao

Dodano: 10 kwietnia 2024
Bezpieczeństwo żywności w praktyce na Food 4 Future – Expo Foodtech w Bilbao

Nauka oraz działalność badawczo-rozwojowa (B+R) odgrywają kluczową rolę w ukształtowaniu przyszłości naszego żywienia. Przełomowe badania laboratoryjne otwierają drogę do tworzenia nowych składników żywności, odpowiadając na wyzwania związane z bezpieczeństwem żywnościowym, rosnącym popytem na białko oraz ewoluującymi preferencjami konsumentów.

Te zagadnienia zostaną szczegółowo omówione podczas nadchodzącego Szczytu Badawczo-Rozwojowego w ramach wydarzenia Food 4 Future – Expo Foodtech 2024, zaplanowanego na 16–18 kwietnia w Bilbao Exhibition Centre (BEC) w Bilbao.

Podczas Food 4 Future World Summit szeroko omówione zostaną kwestie dotyczące rosnącego zapotrzebowania na białka i innowacyjnych rozwiązań pojawiających się w odpowiedzi na ten trend. Nowe, alternatywne źródła białka, w tym opcje roślinne i zrównoważone, będą dominującym tematem dyskusji.

Wydarzenie Food 4 Future – Expo Foodtech 2024 to kluczowe spotkanie dla profesjonalistów z przemysłu spożywczego, oferujące wgląd w najnowsze technologie, robotykę, automatyzację oraz bezpieczeństwo żywności. Ponad 8000 specjalistów i 250 wystawców zbierze się w BEC w Bilbao, by dzielić się wiedzą, trendami i narzędziami umożliwiającymi transformację branży. Wydarzenie to organizowane przez NEBEXT i AZTI, odbywa się równolegle z Pick&Pack for Food Industry, specjalizującym się w rozwiązaniach opakowaniowych i logistycznych dla przemysłu spożywczego. 

Dzięki Pick&Pack for Food Industry dowiemy się, jak pakowanie i logistyka rewolucjonizują branżę spożywczą i napojową. Będzie to okazja do dyskusji na temat zastosowań AI, robotyki, automatyzacji procesów, wyzwań wdrożeniowych, gospodarki obiegu zamkniętego, innowacji logistycznych i optymalizacji łańcucha dostaw. Poznamy przyszłe trendy i szacowany czas, w jakim zostaną wdrożone.

Jest mi niezmiernie miło poinformować Państwa, że nasza redaktor naczelna Katarzyna Kot będzie brała udział w tym wydarzeniu i na bieżąco relacjonowała dla Państwa kluczowe wydarzenia.

Najnowszy numer

Nr 66 - Kwiecień 2024

okładka AJM66

Przeprowadzenie kontroli żywności przez organy upoważnione, część 1

Dostępny w wersji elektronicznej